Usein kysyttyä

Neuvot ja vinkit

Työskentely Sumplin kautta edellyttää, että olet täysi-ikäinen ja sinulla on suomalainen pankkitili, henkilötunnus tai työlupa Suomessa.

Suurimpaan osaan keikkatöistä ei edellytetä erillistä perehdytystä tai erikoisosaamista. Pääset siis suoraan töihin ilman erillistä työhaastattelua. Jotkut tehtävät edellyttävät luvanvaraisen koulutuksen kuten vaikka hygieniapassin. Täytä oikeat tiedot profiiliin jotta sovellus osaa näyttää sinulle sopivimmat keikkatyöt.

Rekisteröidy lataamalla Sumpli sovellus Applen Appstoresta tai Google Play Storesta. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta eikä sovelluksen käyttö maksa työntekijälle.

Työntekijän profiilin tiedot, kuten nimesi, kuvasi, esittelytekstisi tai yhteystiedot, näytetään ainoastaan niille yrityksille joille olet hakenut töihin. Profiilisi tai tietosi eivät siis näy julkisesti muille käyttäjille tai yrityksille. Emme myöskään julkaise tietoja puolestasi Facebookissa tai mitään muutakaan hämärää.

Jos työtehtävässä on erikseen mainittu työasuun liittyviä vaatimuksia, tulee sinun noudattaa työnantajan toiveita parhaasi mukaan. Ellei tehtävässä ole erikseen mainittu työasusta, tässä alla kätevät ohjeet ja suositukset.

Salissa työskentelevien työasu on paita ja housut. Kihlasormukset ja pienet korvakorut ovat sallittuja. Hiukset tulee olla kiinni, mikäli ne ovat pidemmät kuin korvan alapuolelle yltävät. Työkengät ovat umpinaiset kengät, jotka sopivat työasuun. Huom! Sandaalit eivät ole sallittuja.

Ulkoinen olemus on tärkeää. Pidä siis huoli, että olet siisti ja puhdas kun tulet työvuoroon. Ulkoinen viimeistelty olemus antavat luotettavan ja asiallisen ammattimaisen kuvan.

Keittiössä työskentelevien työasu on oltava hihallinen ja sen on peitettävä alla olevat vaatteet, myös hihat. Työvaatetukseksi soveltuu esimerkiksi työtakki tai takkihousuyhdistelmä. Työkengät ovat umpinaiset kengät. Huom! Sandaalit eivät ole sallittuja. Päähineen tulee estää hiuksia joutumasta käsiteltäviin elintarvikkeisiin. Päähine voi olla lakki, liina, hiusverkko tai vastaava. Hiukset tulee olla kiinni, mikäli ne ovat pidemmät kuin korvan alapuolelle yltävät. Pienet korvakorut ja kaulakoru ovat sallittuja.

Pukeutuminen tapahtuu kokonaisuudessaan (myös päähine) sosiaalitiloissa ennen saliin/keittiöön tuloa.

Puhelin jätetään pukuhuoneeseen työvuoron ajaksi. Tauon aikana ei ole rajoitteita puhelimen käytön suhteen.

Kun haet kokopäiväisiä tai osa-aikaisia töitä, neuvottelet työsopimuksen aina itse yrityksen kanssa. Sumplin tehtävänä on löytää sinulle parhaimmat mahdollisuudet.

Keikkatöissä työsuhde voi olla joko käyttäjäyrityksen kanssa tai Sumpli Oy:n kanssa. Keikkatyö on määräaikainen työsuhde, joka kestää sovelluksessa ilmoitetun ajan. Työhön liittyvät tehtävät ja siitä maksettava korvaus ilmoitetaan aina sovelluksessa. Hakemalla töihin ja vastaanottamalla keikkatyön ymmärrät siihen liittyvät ehdot. Työntekijänä haet keikkatyöhön aina omasta aloitteesta. Käyttäjäyrityksellä ei ole velvollisuutta tarjota sinulle ilmoitettua enempää eikä vähempää työtä. Työnhakijana sinulla ei ole velvollisuutta vastaanottaa tai hyväksyä mitään tehtäviä joista et ole kiinnostunut.

Kun keikkatyön ilmoittajana toimii itse kohdeyritys, he vastaavat palkanmaksusta ja sen ajankohdasta, yleensä joko viikottain tai kerran kuussa. Ongelmatapauksissa ole yhteydessä suoraan työnantajayritykseen.

Kaikki InstaSalary® tunnuksella merkityt keikkatyöt näkyvät Sumpli tililläsi heti kun työ on hyväksytty 🤝 Voit nostaa rahat sovelluksessa ilmoittamallesi pankkitilille. Rahat siirtyvät tilillesi reaaliajassa (Nordea, OP, S-pankki) tai viimeistään 1-2vrk kuluessa (muut pankit). Huom. Jos et nosta tilillesi heti, ne maksetaan kerran kuussa tilillesi automaattisesti. Mahd. ongelmatapauksissa ole aina yhteydessä moc.i1553347090lpmus1553347090@ieh1553347090

 

Lyhyistä keikkatöistä pyrimme tarjoamaan aina vähintään 10% työehtosopimuksen ohjeisarvoista palkkaa enemmän 🎉 Suomen lainsäädäntö on kuitenkin erittäin mutkikas ja minimipalkkaan vaikuttaa yli 400 eri muuttujaa eri työtehtävissä ja työntekijän kokemuksesta lähtien. Lähtökohtaisesti, jos koet että palkka ei vastaa osaamistasoasi, niin sinun ei kannata hakea tähän työhön. Todennäköisesti ilmoittava yritys hakee silloin hieman aloittelevampaa tekijää. Toki saat omasta tahdostasi hakea ja vastaanottaa mitä vain tehtäviä.

Sovellus näyttää vain työnantajan ilmoittaman ja arvioidun minimipalkkasumman. Palkanmaksun yhteydessä palkkasummaan lisätään kaikki ilta-, viikonloppu, pyhäpäivä sekä muut mahdolliset työtehtävään kuuluvat lisät ja lomarahakorvaus.

Sovelluksessa näytettävä bruttopalkka on palkkasumma, josta ei ole vielä vähennetty työntekijän pidätyksiä eli palkastasi maksettavia veroja ja muita lakisääteisiä maksuja. Työtekijän tilille maksettava lopullinen summa, nettopalkka, riippuu myös omasta veroprosentistasi.

Sumplin käyttäjäyritykset vastaavat aina itse työsuhteesta ja palkanmaksusta. Teemme henkilöstövuokrausta ja palkanmaksun automaatiota tällä hetkellä vain erillisten sopimusasiakkaiden kanssa.