Neuvot ravintolatyöhön

joulukuu 2018

Jos työtehtävässä on erikseen mainittu työasuun liittyviä vaatimuksia, tulee sinun noudattaa työnantajan toiveita parhaasi mukaan. Ellei tehtävässä ole erikseen mainittu työasusta, tässä alla kätevät ohjeet ja suositukset.

Salissa työskentelevien työasu on paita ja housut. Kihlasormukset ja pienet korvakorut ovat sallittuja. Hiukset tulee olla kiinni, mikäli ne ovat pidemmät kuin korvan alapuolelle yltävät. Työkengät ovat umpinaiset kengät, jotka sopivat työasuun. Huom! Sandaalit eivät ole sallittuja.

Ulkoinen olemus on tärkeää. Pidä siis huoli, että olet siisti ja puhdas kun tulet työvuoroon. Ulkoinen viimeistelty olemus antavat luotettavan ja asiallisen ammattimaisen kuvan.

Keittiössä työskentelevien työasu on oltava hihallinen ja sen on peitettävä alla olevat vaatteet, myös hihat. Työvaatetukseksi soveltuu esimerkiksi työtakki tai takkihousuyhdistelmä. Työkengät ovat umpinaiset kengät. Huom! Sandaalit eivät ole sallittuja. Päähineen tulee estää hiuksia joutumasta käsiteltäviin elintarvikkeisiin. Päähine voi olla lakki, liina, hiusverkko tai vastaava. Hiukset tulee olla kiinni, mikäli ne ovat pidemmät kuin korvan alapuolelle yltävät. Pienet korvakorut ja kaulakoru ovat sallittuja.

Pukeutuminen tapahtuu kokonaisuudessaan (myös päähine) sosiaalitiloissa ennen saliin/keittiöön tuloa.

Puhelin jätetään pukuhuoneeseen työvuoron ajaksi. Tauon aikana ei ole rajoitteita puhelimen käytön suhteen.